Bäversafari / Kanotpaket

Natrursköna upplevelser vid Flians strand Herrtorps Qvarn!

När aftonljuset sänker sig över ån kommer de nattaktiva djuren fram. Då är det dags för Bäversafari. Om du vill ha en oförglömlig naturupplevelse rekommenderar vi att du följer med på en guidad tur i kvällningen.

Sällskapet för safarin samlas vid 18-tiden på Qvarnen för att först fika tillsammans och samtidigt få höra guiden prata om bäverns liv och vad som väntas under turen. Därefter åker vi med kanoterna på trailer, småvägarna upp till Hornborgasjön och platsen där safarin startar. I lugna vatten paddlar vi sedan medströms ner mot Qvarnen och passerar på vägen flera bävertillhåll. Turen är cirka 6 km och vi är tillbaka på Qvarnen cirka 21.30.

Eller hyr en kanot och utforska Flian på egen hand. Paddling ger dig möjlighet att uppleva naturen på nära håll då du ljudlöst glider fram under trädkronornas tak, lite mer på naturens villkor utan att göra avtryck.

6 km uppströms Qvarnen ligger Hornborgasjön. Att paddla dit och tillbaka tar cirka 5 timmar effektiv paddling. Sträckan lämpar sig för den som bara vill ha en mysig tur, är nybörjare eller har barn med sig. Inga lyft behövs.

Bo bekvämt i vår hemtrevliga miljö på anrika Järnvägshotellet B&B med anor från 1800-talet mitt i centrala Skara.

Här finns ljusa och luftiga rum samt 2 gemensamma TV-rum, gratis Wi-Fi.

Alla rum på har individuell och personlig inredning, frukost, sängkläder, handduk och städning ingår i rumspriset.

Här erbjuds fullt utrustat gäst kök där ni kan laga er egen mat om så önskas,

gemensam TV-lounge och frukostmatsal.

Parkering och tvättmöjligheter finns.

Vi ligger mitt i centrala Skara med gångavstång till vår vackra Domkyrka, Västergötlands muséum, ett flertal butiker och mysiga caféer.

I Kanotpaketet ingår: 1 natt i Dubbelrum för 2 personer inkl frukostbuffé, picknickkorg att ta med ut på turen, kanot samt paddelvästar en heldag. Pris: 1390 kr för 2 Önskar ni köpa till 2-rätters middag på lokalt utvalda råvaror görs detta vid bokning

I Bäversafaripaketet ingår: 1 natt i dubbelrum för 2 personer inkl frukostbuffé, fika på Qvarnen, guidad Bäversafari på Qvarnen. Pris: 2190kr för 2 Önskar ni köpa till kvällsmål vid ankomst till hotellet efter safarin görs detta vid bokning.

  • Picknickkorgen innehåller kaffe/juice samt fralla/bulle, önskar ni även ta med lunchlåda uppge detta vid bokning.

Boka ert paket på : 0709-614 614 eller jessica@jvghotell.se